Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach

516 815 714
516 816 296

infolinia: 700  - 1500
od poniedziałku do piątku

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

Popielata koza

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Nie

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

0,00 zł/kg Cena do negocjacji

Grodzisko

Powiat Łódzki Wschodni / Gmina Koluszki

Popielata koza to ser typu charollais z porostem pleśni geotrichum candidum. Jądro sera przypomina fromage-twarogowe, lekko kwasowe, aksamitne natomiast skórka sera pokryta popiołem jadalnym i porostem pleśni jest aromatyczna, wyrazista.W zależności od czasu dojrzewania młody 2 tygodniowy ser będzie miał skórkę delikatną, lekko aromatyczną, natomiast ten leżakujący ponad miesiąc wypływający miąższ i wyrazisty smak.